קצת עלי

קצת עלי... בכל סיר מתבשל משהו ממני

כן נכון ,קצת קשה לעקוב אחרי. לפעמים אני בעצמי מחפשת את עצמי,  אבל יאמר לזכותי אני ממציאה את עצמי כל פעם מחדש!  בסופו של דבר הידע  והנסיון שצברתי במשך השנים בעולם היצירה והאומנות בארץ ובעולם, מוסיף ומייחד אותי בכל תחום חדש שבו אני בוחרת להתרגש.

לפני כשנה הקמתי  עם פיני שותפי עסק חדש בשם "יוצרים גינה" - עיצוב והקמת גינות ,סטיילינג לגינה .
לא משנה במה עסקתי בחיי ,בתחילתו של יום "עבדתי " בגינה הפרטית שלי בין הפרחים, הפירות והירקות שגידלתי להנאתי. אז האם זה לא אך טבעי שממרום גילי אהפוך את התחביב למקצוע?
אבל כמו שאמרתי העבר שלי מאד תורם לי ולכן בחרתי לספר לכם איך הכל התחיל....


המטבח שלי הוא פיוז'ן של נשמה ובטן, עם נגיעות חשקים, שצפו ועלו ומעט נקרשו. בסירים מבעבעים ירקות, דגים ובשרים. תבשילים אלה, בושלו כל הלילה בתוך תנורי תת המודע שלי. ורק לפנות בוקר, במהלך סיור "שחרית", אצל הרוכלים שלי, קיבלו מילים ומתכון.

כשאני אומרת "הרוכלים שלי", אני מתכוונת לחבריי לעשייה.
אלה שאשכרה רואים את לידת הירק מהאדמה ומתקשרים לספר לי על פלא הבריאה ,ולהבטיח לי שהם ישמרו לי "בצד" את היפים ביותר.
והבשר, אוי הבשר! הקצבים ואני, בין ליטוף חתיכות בשר משובחות, נוגסים בפיתה טבולה בשמן זית, שכרגע הגיע מבית הבד עם חום וחריפות שרק הבטן שלנו יכולה לאהוב בשעת בוקר שכזאת.

עד כמה אני מעורבת רגשית בבישול שלי?
שאלה מצחיקה. עד כמה אישה מאוהבת מעורבת רגשית  אפשר להגיד שאני חיה את האוכל שלי. נושמת את עשבי התיבול הטריים, מריחה את ניחוח הדגים הרעננים הישר מסירת הדייגים, מלקקת את הכפות, ממששת את הבשרים ולא מורידה את העיניים מהבעבוע המהפנט של התבשילים.

והכל התחיל.... 
בשכונת נווה צדק. בית סבתא חיה חולשת על המטבח הקטנטן ביד רמה –דודות, אחיות ושכנות, כולן באות לאכול ולהאכיל. יושבות צפופות, מזינות ומוזנות בעת ובעונה אחת, מידיה הקסומות של סבתא. ואני מציצה בין הסירים מריחה, נוגעת ושומעת את רזי המטבח ומתאהבת. ומאז, לכל מקום שאני הולכת, המטבח הולך אחרי. ולהפך.

האני מאמין שלי
אני מאמינה שלבישול יש את האמת שלו. ואם מישהו ימצמץ עם השפתיים ויעצום עיניים, הוא יוכל להרגיש בכל מנה, את האותנטיות ביצירה.

טעימה מן העבר...
בשנת 1993 ,אחרי שנים של עינוגים למשפחה ולחברים הקמתי את מסעדת "מועדון אלון", שיש כאלה שקוראים לה "המיתולוגית בגבעת עדה". בזמנו היא היתה מסעדת הצייד היחידה בישראל. אנשים מכל הארץ והעולם הגיעו לחוות את האוכל והאווירה. בהמשך הרחבתי את פעילותי והקמתי קייטרינג בוטיק המתמחה באירועים מיוחדים. במקביל ליוויתי מספר גני אירועים מהמובילים בארץ, בייעוץ קולינרי, הכולל יצירת תפריט, סגנון, וקונספט.
בשנת 2008 הקמתי "קולינריה to go" בית אוכל בשכונת צהלה.
ואירחתי לארוחות מיוחדות ואינטימיות בביתי ביפו שבשכונת "עג'מי".

האקדמיה שלי היא אהבה ליצירה ומה שהעניק לי אלוהים.


נייד: 054-44755557 | אימייל: oritpery@gmail.com | רחוב:  ים סוף 13 יפו